Talviolympialaiset

3.6/5 - (10 votes)

Kauniina talvipäivänä voi järjestää ystävien kesken kisailun talviolympialaisten muodossa.

Kaikkien tulee vain pukeutua lämpimästi, jotta ulkona jaksaa peuhata hieman pidempään ja varata mukaan vaikka lämmintä juotavaa.

Pelaajat kilpailevat pareittain ja eri lajeista pidetään jonkinlaista pistelaskua. Eniten pisteitä saanut pari voittaa mainetta ja kunniaa! Lajit ovat olymppialaisissa vapaat, tässä muutamia esimerkkejä:

Eukonkanto
Tässä lajissa on etuna, jos käytössä on sekaparit. Kilpailijoille päätetään jokin reitti tai rata, joka heidän tulee suorittaa. Toinen, mielummin vahvempi kilpailija kantaa pariaan vapaalla tyylillä. Nopein radan tai reitin juossut pari voittaa!

Kivenheitto
Kivenheitossa voi kilpailla myös yksinään tai heittää pareittan. Tarkoituksena on piirtää selkeästi maahan noin 2 x 3 metriä suuri suorakulmio. Suorakulmio jaetaan viiteen alueeseen, jotka pienenevät kauemmaksi mennessä. Alueiden arvot ovat: 20, 15, 10, 5, 1. Kilpailijat heittävät kiviä sovitulta heittoviivalta, yrittäen saada kivi pysähtymään pisteruutuihin. Pelaajilla on heitettävänä yhteensä 10 kiveä, jotka heitetään kaikki putkeet. (pareittain kivet jaetaan puoliksi, tai kaikilla on yhteensä 10 kiveä) Heitetyt pisteen kirjataan ylös ja eniten pisteitä saanut joukkue voittaa.

Lumipallosota
Kun käytössä on suojalunta, lumipalloja on helpoin tehdä. Lumesta saa myös kiinteämpää lisäämällä siihen hieman vettä. Lumipallosodassa voidaan kilpailla yksin, pareittain tai joukkueessa. Tavoitteena on siis osua lumipallolla vastustajaan ja tiputtaa tämän näin pois pelistä. Ihaneellinen pelipaikka on esimerkiksi pieni metsä. Pelaajat asettuvat lähtöpisteilleen ja pyörittävät haluamansa määrän aloituspalloja. Peli alkaa yhteisestä merkistä. Jos pelataan yksittäin, kaikki kaikkia vastaan, viimeinen pystyssä oleva voittaa. Pareittain pelatessa, toinen voi hyökätä ja toinen puolustaa, jolloin viimeinen pari pystyssä voittaa (saa pisteet), molemmat parit pitää kuitenkin ampua alas erikseen. Jos joukkuepeliin peliin halutaan lisähaastetta, siitä voi kehittää lipunryöstön tapaisen version.

Lumipallokeilaus
Säännöt löytyvät aiemmasta postauksesta.

Mäenlasku
Mäenlaskukilpailuun ei tarvitse juosta kauppaan ostamaan pulkkia tai liukureita, se voi olla jopa hauskempaa kun välineinä käytetään vapaavalintaisia muovipusseja! Kilpailijoiden tulee yksin tai pareittain asettua YHDEN muovipussin päälle niin, että pystyvät jotenkin liukumaan sillä mäkeä alas. Vinkki: Tavallisenkokoisen muovipussin saa sopimaan kahdelle leikkaamalla siitä sivut auki 🙂 Kisaajat asettuvat riviin mäen huipulle ja laskevat kilpaa alas. Ensimmäinen alhaalla voittaa!

Jääjalkapallo
Tämä laji on nyt perinteisesti joukkuelaji, mutta eipä tuo nyt niin tarkkaa ole! Eli jos on mahdollisuus kisailla veden lähettyvillä ja jää on tarpeeksi vahvaa, jotta sen päällä on turvallista rymytä niin kunnon jääjalkapallo on paikallaan. Tämä on todella tehokas tapa saada vähän hikeä pintaan 🙂 Eli kolataan porukassa jäälle sopivan kokoinen, suorakulmainen pelialue, jonka molempiin päihin sijoitetaan jonkilaiset merkit maalitolpiksi. Sitten vain jaetaan pelaajat joukkueisiin ja aloitetaan peli! Jääjalkapalloon tuo haastetta erityisesti alusta, jonka päällä palloa on hieman hankalampi ohjata kuin maalla. Pelin voi päättää tiettyyn pistemäärään tai peliaikaan.

Lisäksi talvella voi myös hyödyntää erilaisia kesäpelejä, kuten sulkapalloa, frisbeetä jne. mitä varastoista sattuu löytymään.