Party Game Night (PGN)

3.3/5 - (19 votes)

Party Game Night a.k.a ”Helin Spelit” on hyvä syy koota ystävät yhteen ja leikkimielisesti kisailla maineesta ja mammonasta.

PGN sopii isommalle peliporukalle, sillä pelailla voi 2-3 joukkuetta, max. 9 henkeä per joukkue. Joukkueet valitsevat alkuun tiimillensä nimen. Joukkuetovereiden kannustaminen ja neuvominen on suotavaa.

Lajivoitosta saa yhtä monta pistettä kuin joukkueita, hävinneet joukkueet saa 1 pisteen.

Peliin tarvitaan myös yksi pelinvetäjä, joka vastaa pisteiden jaosta, suoritusten valvonnasta sekä pelivälineiden hankinnasta. Pelinvetäjää voi jokainen joukkue käyttää kerran jokeripelaajana. Pelinvetäjää voi myös lahjoa ja imarrella, se saattaa tuoda joukkueelle lisäpisteen 😉

Pisteidenlasku suoritetaan sen jälkeen kun kaikki lajit on pelattu. Eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa!

LAJIT

Laji 1: Kuljeta tölkki kuin Ridge Forrester!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee yksi pelaaja, joka tuntee Ridge Forresterin henkieläimekseen.

Välineet: 3 tyhjää 0,33 l tölkkiä per joukkue. Laji suoritetaan pöydällä, johon kisamatka on merkitty teipillä (aloitus- ja maaliviiva).

Idea: Tölki pinotaan aluksi torniksi ja pelaajan tulee liikuttaa torni leuan avulla aloitusviivalta maaliin. Jos torni matkan varrella kaatuu, se tulee kasata ja aloittaa kuljettaminen uudelleen aloitusviivalta. Jos kisaamassa on enemmän kuin 2 joukkuetta, otetaan aika. Nopein joukkue voittaa!

Laji 2: Heitä se hornetti menee!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee yksi pelaaja, ken onkaan ”Lentäjän poika”.

Välineet: A4 paperiarkki per joukkue.

Idea: Pelaajilla on 30 sekuntia aikaa taitella itselleen paperilennokki. Testiheittoja ei sallita. Kun aika on loppu pelaajat asettuvat heittopaikalle ja lennokit heitetään. Pisimmälle lentänyt voittaa!

Laji 3: Älä oo nii mutrunaama!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee yksi pelaaja, joka on paras naamanvääntäjä.

Välineet: Keksi per joukkue.

Idea: Pelaajat istuvat tuolilla ja jokaiselle asetetaan otsalle keksi. Pelaajien on tarkoitus kuljettaa otsalta suuhun pelkästään naamaa vääntämällä. Jos keksi tippuu, niin se tulee nostaa takaisin otsalle, muuten käsiä ei saa käyttää. Nopein joukkue voittaa!

Laji 4: Ooksää ihan faarao!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee kaksi pelaajaa, jotka ovat Puuha-Peten faneja.

Välineet: 15 muovimukia per joukkue.

Idea: Ensin pelaaja 1 rakentaa muovimukeista pyramidin, käyttäen vain yhtä kättä. Kun pyramidi on valmis, eli kaikki mukit ovat pystyssä pyramidissa, pelaajan 2 tehtävä on kasata muovimukit takaisin pinoon yhtä kättä käyttäen. Nopein joukkue voittaa!

Laji 5: Etsi se muki!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee yksi pelaaja, joka on paras ottamaan kuppia.

Välineet: 15-20 muovimukia per joukkue, joista yksi muki on erilainen.

Idea: Mukit ovat pinossa ja toiseksi alimmainen muki on erilainen. Pino pidetään kädessä ja pelaajien tulee siirtää yksi muki kerrallaan pinon päältä alimmaiseksi. Tätä tehdään niin kauan, kunnes käteen tulee erilainen muki. Nopein joukkue voittaa!

Laji 6: Lusikat ihan sopassa!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee kaksi pelaajaa, jotka tykkäävät kirputtaa.

Välineet: Lasi sekä 3 pikkulusikkaa per joukkue.

Idea: Pelaajat koittavat saada kirppupelimäisesti lusikan ponnautettua lasiin, käyttämällä toista lusikkaa katapulttina. Vuoro vaihtuu pelaajien välillä, kun ensin toinen on saanut lusikkansa lasiin. Nopein, kaksi lusikkaa lasiinsa ponnauttanut joukkue voittaa!

Laji 7: Meinaaksää iha flipata!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee kolme pelaajaa, ketkä ovat eniten pulloja pidelleet.

Välineet: Puolen litran muovipullo per joukkuen, joissa on n. ⅓ vettä sisällä.

Idea: Pullo heitetään ilmaan ja koitetaan saada se flippaamaan pöydälle/lattialle pystyasentoon. Pelaajien vuoro vaihtuu aina, kun pullo on saatu heitettyä pystyasentoon. Se joukkue voittaa, joka on ensimmäisenä saanut pullon pystymään 3 kertaa pystyssä!

Laji 8: Pumputellen menemään!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee kaksi pelaajaa, joilla leijailee parhaiten.

Välineet: Ilmapallo per joukkue.

Idea: Joukkueen pelaajat pomputtelevat vuorotellen ilmapalloa ilmaan, käyttäen muita ruumiinosia kuin käsiä. Se joukkue voittaa, jolla pallo pysyy ilmassa pisimpään (osumatta maahan).

Laji 9: Anna pöristä vaan!

Pelaajan valinta: Joukkueesta lajiin kisaamaan tulee yksi pelaaja, jolla on ilmavaivat hallussa.

Välineet: Ilmapallo sekä 3 muovimukia per joukkue. Laji suoritetaan pöydällä, johon kisamatka on merkitty teipillä (aloitus- ja maaliviiva). Pöydälle voi tehdä pienen pujotteluradan haasteen saamiseksi.

Idea: Pöydällä on kolme muovimukia rivissä, jotka tulee siirtää aloituksesta maaliviivalle käyttäen ilmapallosta puhaltuvaa ilmaa. Pelaaja puhaltaa palloonsa ilmaa ja päästää sen kohti mukeja, jotta ne liikkuvat. Jos muki tippuu pöydältä, se siirretään takaisin aloitusviivalle. Kaikki kolme mukia on saatava maaliviivan taakse. Nopein joukkue voittaa!