Pokerinaama

3.2/5 - (28 votes)

Pystytkö pitämään pokan ja lausumaan kerralla oikein ”Lähdetkö kanssani illalla äteritsiputeritsipuolilautatsi-baariin”?

Pokerinaama sopii pienelle ja keskikokoiselle peliporukalle.

Pelaajille jaetaan aluksi paperilappuja, joille he voivat kirjoittaa täysin sopimattomia tai lähes mahdottomasti lausuttavia lauseita. Tämän jälkeen laput kerätään yhteen kulhoon.

Peli etenee vuoroissa (esim. kiertää myötäpäivään), vuorossa oleva pelaaja ei saa missään nimessä nauraa! Vuoro alkaa kun pelaaja nostaa paperilapun kulhosta ja päättyy kun suoritus on muiden pelaajien toimesta hyväksytty/hylätty.

Vuorossa oleva pelaaja nostaa kulhosta paperin yksi kerrallaan. Hän saa rauhassa katsoa, mitä lapussa lukee, mutta hän ei saa missään nimessä nauraa, hymähdellä, tms.. vaan pelaajan tulee pitää pokerinaama.

Kun pelaaja on valmis, hänen tulee pitää pokkansa ja lausua lapustansa löytyvä lause kerralla oikein. Jos tulos hyväksytään, vuoro siirtyy seuraavalle. Jos pelaaja taas alkaa takeltelemaan tai nauramaan vuorollaan, hän juo sakon (sakon voi porukalla määrittää pelin alussa, esim. 3 huikkaa).

Ps. Peli saattaa olla hauskempi, jos pelaajilla on jo vähän pohjia alla 🙂

Avainsanat: