Silmämurhaaja

3.5/5 - (31 votes)

Silmämurhaaja on nostalginen peli, joka sopii hyvin suuremmalle peliporukalle.

Pelin johtaja valmistelee pelin tekemällä yhtä monta lappua kuin pelaajia. Yhteen lappuun piirretään X, muihin O. Laput laitetaan yhteen kulhoon ja sekoitetaan.

Jokainen pelaaja nostaa kulhosta yhden lapun. Pelaaja jonka lapussa on X, on murhaaja. Kun kaikki ovat ottaneet lappunsa, pelaajat alkavat kulkemaan hitaasti ympäri huonetta, tarkkaillen samalla toisiaan.

Murhaaja alkaa salamyhkäisesti murhaamaan muita pelaajia iskemällä silmää uhrilleen. Jos uhri näkee murhaajan iskevän hänelle silmää, hän kaatuu maahan.

Ensimmäisen murhaamisen jälkeen kaikilla pystyssä olevilla pelaajilla (myös murhaajalla) on mahdollisuus huudahtaa ”epäilen!”, jos he luulevat tietävänsä, kuka murhaaja on. Epäilijää ei voi murhata ennen syytöstä. Kun epäilijöitä on kolme, niin tehdään syytös: epäilijät neuvottelevat syytteestä ja kertovat muille yksimielisen päätöksensä, ketä syyttävät.

Jos oikea murhaaja ei ollut syytetty, syytetty kaatuu maahan ja peli jatkuu. Jos syytös osui oikeaan murhaajaan, murhaaja paljastaa itsensä ja peli päättyy.

Huom. murhaaja saa taktikoida ja koittaa johdattaa syytöksiä harhateille liitymällä epäilijäjoukkoon.