Vesiputous

3.8/5 - (72 votes)

Vesiputous on perinteinen pelikorteilla pelattava juomapeli, joka sopii keskikokoiselle pelaajaporukalle.

Juomisen perusyksikkö on huikka, jonka koko luonnollisesti vaihtelee juoman voimakkuuden ja juojan oman harkinnan mukaan.

SAKKO = 3 HUIKKAA

Jokainen pelaaja nostaa vuorollaan kortin. Kortin arvo/väri määrää toiminnan:

2-6 punainen: Kortin nostanut pelaaja saa määrätä haluamilleen henkilöille yhteensä kortin numeron verran huikkia.

2-6 musta: Kortin nostanut pelaaja juo itse kortin numeron verran huikkia.

7, Haaste: Kortin nostanut pelaaja haastaa yhden kanssapelaajan nostamaan kanssaan korttia. Pienemmän arvoisen kortin saanut pelaaja juo sakon. Ässä on arvoltaa 14.

8, Matki apinaa: Nostanut pelaaja saa kortin pidettäväkseen, kunnes se on käytetty. Kortin haltija saa koska vain pelin aikana alkaa toistuvasti tekemään jotakin suht. selvästi havaittavaa liikettä. Muiden tulee huomatessaan alkaa matkimaan liikettä. Viimeisenä tajunnut pelaaja ottaa sakon.

9, Vessa/tupakkakortti: Kortti saadaan pidettäväksi ja sen saa käyttää koska vain. Pelaaja poistuu ringistä ja peliä jatketaan hänestä välittämättä. Korttia käytettäessä pelaaja ei ole juomavelvollinen.

10, Vesiputous: Tähän kannattaa varata kunnolla juomaa. Pelaajat aloittavat juomaan yhtä aikaan. Kortin saanut pelaaja lopettaa ensimmäisenä. Muut saavat lopettaa, kun vasemmalla puolella oleva pelaaja lopettaa, mutta kukin saa jatkaa juomista niin kauan kuin lystää. Jos lopetat juomisen kesken vesiputouksen ja sinusta aloittajaan on esim. 5 pelaajaa, niin sakkosi on 5 kertaa 3 eli 15 hörppyä.

Jätkä, Hokema: Pelaajan tulee sanoa ”Mustan kissan paksut posket” viisi (5) kertaa peräkkäin niin, ettei hän takeltele/sano väärin. Epäonnistuessa ottaa sakon.

Akka, Naurukielto: Seuraavan 4 nostovuoron aikana kukaan pelaaja ei saa nauraa. Naurajat juo sakon.

Kurko, Kategoria: Nostanut pelaaja päättää aihepiirin ja aloittaa kierroksen. Aihe voi olla esimerkiksi olutmerkit, jolloin jokainen pelaaja keksii vuorollaan yhden olutmerkin, jota ei ole vielä sanottu. Peli loppuu kun pelaajalla menee vastata yli 5 sekuntia tai sanotaan toiseen kertaan sama sana. Häviäjä ottaa sakon.

Ässä, Nopeustehtävä: Kaikkien on noustava seisomaan ja huudettava hubalababoo (sen voi myös vaihtaa haluamakseen sanaksi). Viimeisenä tämän tehnyt pelaaja juo sakon.

Avainsanat: