Ammattilainen & Työkalu

3.4/5 - (22 votes)

Ammattilainen & Työkalu on eräänlainen versio pantomiimipelistä joka toimii loistavasti vähän suuremmassa porukassa.

Osallistujia tulee olla parillinen määrä. Pelin johtaja kirjoittaa ennen kisailua lapuille sanoja, joista puolet ovat erilaisia ammatteja ja loput näihin ammatteihin liittyviä työkaluja. Esim. maalaaja & sivellin, puuseppä & höyläpenkki, keraamikko & dreija, valokuvaaja & kamera, keilaaja & keilapallo, jne… Lappuja tehdään niin monta kuin on pelaajaakin.

Kaikki pelaajat nostavat itselleen yhden lapun, paljastamatta toisilleen siinä lukevaa asiaa. Yksi pelaajista aloittaa esittämään pantomiimina lappunsa sanaa. Hänen tarkoituksenaan on yrittää esittää ammattinsa tai työkalunsa niin, että saa houkuteltua parinsa mukaan pantomiimiin. Kun pari huomaa kuuluvansa esitykseen, hän liittyy siihen mukaan. (Esim. jos esitetään valokuvaajaa, pari liittyy mukaan esittämään omaa sanaansa, kameraa). Muut pelaajat yrittävät arvata, mitä esitys kokonaisuudessa sisältää (ammatti & työkalu).

Jos kisaillaan, pisteitä voi jakaa seuraavasti:

  • Esittävän parin kokonaisuus arvataan = 1p arvaajalle, 2p molemmille esittäjille.
  • Esittettävä kokonaisuus arvataan, ennenkuin esittäjän pari ehtii mukaan pantomiimiin = 1p arvaajalle, 1p esittäjälle.
  • Vain toinen sanoista arvataan aikarajaan (esim. 3 min) mennessä = 1p arvaajalle, 1p esittäjälle, jonka sana oli arvattu.