Sisäolympialaiset

3.6/5 - (39 votes)

Jos ulkona on huono sää tai vieraat eivät muuten vain ole ulkonaviihtyvää porukkaa, voi illan ohjelmaksi järjestää sisäolympialaiset.

Sisällä lajeja hieman rajoittaa tila, joten ne pitää valita sen mukaan. Lajeina voivat olla esimerkiksi:

Penninheitto
Kilpailijat heittävät vuorollaan 5 kolikkoa, jotka saada osumaan erikokoisiin astioihin, tietyn matkan päästä. Astioita voi olla esim. 4 erilaista, suurin lähimpänä heittäjää ja pienin kauimpana. Pisteet tulevat, kun kolikko menee astiaan, 1 lähimmästä, 2 toiseksi lähimmästä jne.

Hulahula
Jos komeron perältä löytyy hulavanne, voi sillä kisailla. Pelissä kilpailijat pyörittävät vuorollaan vannetta 30 sekuntia, kierrokset lasketaan. eniten kierroksia saanut luonnollisesti voittaa.

Pullonkaato
Pelaajalle kiinnitettään vyötäröön sukkahousut, jonka toisessa lahkeessa roikkuu jokin painavampi esine, esim. tennispallo. Kilpailuradalle asetetaan 5-10 pulloa (mieluiten muovi), jotka pelaajat tulee kaataa sukkahousujen esineellä, heiluttamalla lanteitaan. Nopeiten pullot kaatanut ja radan selvittänyt voittaa.

Tasapaino
Kilpailijan päänpäälle asetetaan kirja. Heidät tulee toimittaa sarja tehtäviä niin, ettei kirja tipahda päänpäältä. Tehtäväsarjan voi keksiä oman mielensä mukaan, esim.
1) seiso yhdella jalalla ja nosta jokin esine maasta
2) jää maahan kyykkyasentoon ja kävele 5 astelta eteenpäin (kyykkykävelyä)
3) Nouse ylös ja esitä vähintään 10 sekuntia kestävä tanssin (tyyli vapaa)
4) Heitä nostettu esine ilmaan ja yritä kopata lennosta. Jos esine tippuu, nosta se.
Jos kirja tippuu, pitää pelaajan aloittaa sarja alusta (tai jos todella haastavia sarja, edellisestä tehtävästä) Nopeiten tehtäväsarjan suorittanut voittaa.

Lennokkikisa
Peliin tarvitaan yksi A4 kokoinen paperi jokaiselle pelaajalle. Pelaajille annetaan 2 minuuttia aikaa taitella lennokki, jolla hän tulee kisailemaan. Lennokkeja EI SAA testiheittää ennen virallista suoristusta 🙂 Kun aika on ummessa, kilpailijat heittävät lennokit vuorollaan käytävää/pitkää huonetta pitkin. Pisimmälle mennyt voittaa. Jos monta pelaajaa pääsee lennokillaan huoneen päätyyn (tila loppuu), tehdään näiden välille uusintaheitto.

Sisäolympialaisiin voi myös liittää erilaisia osaksi visailuja.