Ihmisbingo

3.5/5 - (41 votes)

Ihmisbingo on helppo ja mukava tapa saada vieraat tutustumaan toisiinsa, ilman väkinäistä esittelykierrosta. Sitä on lisäksi helppo pelata, sillä miltein jokainen osaa bingon perusidean.

Ihmisbingossa pelataan vaakarivejä ja pystyrivejä = 5 osumaa per rivi/sarake. Eli poikkirivit ei kelpaa. Jos paljon pelaajia, pelataan vain vaakariviä.

1) Alusta ihmisbingo piirtämällä 5×5 ruutuisia lipukkeita, jonka yläpuolella lukee ”B I N G O”

2) Värjää keskimmäinen ruutu tummaksi, tämä ruutu on ns. valmiiksi rastitettu.

3) Täytä tyhjiin ruutuihin nippelitietoja vieraistasi, kuten ”Soittaa rumpuja”, ”Asunut Italiassa”, ”Keräilee nalleja” jne. Jos vieraita on vähän, voit keksiä esim. 2 nippelitietoa per vieras. Joka lipukkeessa pitää olla samat nippelitiedot, mutta ne voi sijoitella eri ruutuihin.

Vierailla on 30min aikaa tutustua toisiinsa ja selvittää, mikä tieto käy kehenkin ihmiseen. Kun nippelitieto on kohdennettu tiettyyn vieraaseen, pyydetään häneltä lipukkeen ruutuun puumerkki/jokin oma tunnistemerkki.

4) Jaa vieraille lipukkeet ja selitä pelin idea.

Win: Se pelaaja, joka saa ensimmäisenä kerättyä 5 riviin/pystyyn (tai keskirivissä 4 + rastitettu), huutaa BINGO! Lopuksi voidaan yhdessä selventää kuka vieras oli minkäkin nippelitiedon takana.

 

Tulosta BINGO pohjat